lauantai 15. elokuuta 2015

Elokuun näytelmöintejä

Olen lomalla. Jep, ihan oikealla kesälomalla! Hengähtämässä hetkisen työmaailmasta, vain palatakseni sinne takaisin ja sitten tiedossa vielä lyhyempää lomailua reissaamisen merkeissä. Ihan vapaaehtoisesti lomailen aina näin syyspuolella ja talvella, helpottaahan se kovasti valjakkokisareissuja joihin kuitenkin tarvitsee vapaapäiviä. Matkoihin kun usein voi laskea kuluvaksi päivän verran suuntaansa, eipä niitä kilpailuja tässä kotinurkilla järkätä. Olenkin todella onnekas, että työnantaja tulee näissä lomien ajankohdissa vastaan!

Osittain loman takia en ole ehtinyt päivitellä blogia, toisaalta on ihan vaan omaa saamattomuutta. Kerrottakoon lyhyesti ja ytimekkäästi että sitten viimeisimmän päivityksen on käyty maraKattin kanssa Iisalmessa ja koko viikonlopun verran Joensuussa. Iisalmessa tuomaroimassa oli Harri Lehkonen, Joensuussa puolestaan Saija Juutilainen ja Gibraltarilta oleva Elisabeth Gonzales.

Katti on esiintynyt pääsääntöisesti hyvin jokaisessa näytelmässä, lähinnä vieraiden koirien perässä juoksemista pitäisi päästä harjoittelemaan enemmän. Mokoma pyrkii rynnimään ohitse edellä menevistä. Ja nurmikossa olevat tuoksut kiinnosti yhdessä kehässä, jolloin kuono pyrki kohti maata. Noh, ajan kanssa harjoitusta! Iisalmessa tuomari haki korkeampaa hännänkantoa, joten tuommoinen "selän jatkeena" perässä viipottava häntä oli tuomarin mielestä vääränlainen. Järjestään arvostelulapuissa on sanottu pentumaiseksi ja sitähän tuo junnu todellakin on: turkkikin on vasta vaihtumassa ja eihän tämän ikäisestä aikuista saa vielä tekemälläkään. Aika korjannee tämän asian ainakin kropan puolesta, korvien väli voikin sitten kakaramaisena säilyä vaikka lopun ikänsä ;)Nordysak Show Cats Dont Dance JUN EH (Iisalmi 2.8.)


Nordysak Show Cats Dont Dance JUN ERI2 (Joensuu 8.8.)


Nordysak Show Cats Dont Dance JUN ERI2 (Joensuu 9.8.)

Loppuun vielä sekalaisia Kattiin liittyviä otoksia...

Onhan nämä koiranäyttelyreissut niin paljon muutakin kuin pelkkää kehässä pistäytymistä, nimittäin luonto on hyvin lähellä näilläkin reissuilla. Seinävuoren rotkolaakso oli todellakin tutustumisen arvoinen paikka!


Myös Huhmarisvaara teki vaikutuksen.4 kommenttia:

 1. Ompa kauniita maisemia :O Ja hyvinhän se Katti meni kehässä, ei äkkiä käytöksestä uskois että on kyseessä niinkin junnu! :)

  Meille se tuomari totesi Iisalmessa että vääränlainen hännänkanto juostessa xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se pittäis vissiin opettaa että koiruus pitäs käskystä hännän pystyssä, sitten uudelleen samalle tuomarille :D

   Poista
 2. Tuo häntätuomari on täysin oikeassa: "Tarkkaavaisen koiran hännän asento on tavallisesti selän päällä kauniilla sirpin muotoisella kaarella." ja "Koiran ollessa levossa on normaalia, että häntä riippuu". Liikkeessä oleva koira ei ole levossa. Eikä kehässä juosta niin pitkää matkaa, ettei koira jaksa häntäänsä ylhäällä pitää ja ympärillä on muutenkin paljon asioita, jotka pitävät koiran tarkkaavaisena toisin kuin esim. valjakossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielipide toki tämäkin. Moni näyttelytuomari tuntunut pitävän virheenä liikkeessä korkealla olevaa häntää ja hakee koiran muodolta nimenomaan sitä että koiran pää ja häntä mukailevat selkälinjaa. Tosin onhan tuota tässäkin rodussa tullut törmättyä näyttelytuomariin, joka hakee siperianhuskylta metsästyskoiramaista kippurahäntää...

   "Tarkkaavaisen koiran hännän asento on tavallisesti selän päällä kauniilla sirpin muotoisella kaarella." Niin missä kohtaa tässä lainauksessa rotumääritelmästä puhutaan, että hännän tulee _liikkeessä_ olla sirpillä ;)

   Poista