sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Talvea, treeniä ja näytelmöintiä

Vuoden ensimmäiset viikot on kuluneet hyvin pitkälti töiden ja valjakkotreenien muodossa, kuten varmasti arvata saattaa ;) Pakkasia on ollut vähän paremmin ja lunta on satanut suhteellisen paljon. Hyvin on siis päässyt rekeilemään ja tästähän on nautittu ilolla! Kuurapartapakkasia on ollut useampaan otteeseen ja toisinaan koko koira on treenin aikana saanut huurukuorrutuksen.
Kanava ei ollut jäässä vielä 8.1.

Pihapuita 8.1.

Auringonlasku 8.1.

Kamera hyytyneenä pakkasesta ja ulkona jo hämärsi
Valjakko ohittaa auraustraktorin 14.1.

Kuuraparta Sainen Nenana ja takana juottoliemen laittoa seuraa Sainen Mutola

Kyyditystä

Koska tavoitteenamme on ajan kanssa saada näyttelytulokset koko nuorisolle, piipahdimme eilen Kokkolan ryhmänäyttelyssä. Rakka ja Juliska olivat Pekka Teinin tuomaroitavana, harjoitusarvostelijana toimi Markku Kipinä. Kehä oli ulkona ja pohja oli Mikan kengille paikoitellen hieman liukas, vaikka kunnon talvironttoset olikin jalkaan kiskottuna. Rakka esiintyi todella edukseen vaikka sen liikkeitä rokotti hieman, ettei Mika uskaltanut juosta aivan niin kovaa kuin olisi ollut suotavaa. Toki rutiinin puute näkyi vähän joka asiassa ja harjoittelua vaatisi erityisesti hyvä seisoma-asento, ettei olisi aivan niin ryhdittömänä möllistelemässä ;) Juliskan kohdalla juostessa se sitten tapahtui: Mika liukastui ja kaatui pitkin pituuttaan kehässä, loukaten samalla hieman olkavartta ja polvea. Juliska säikähti ja kehäesiintyminen menikin tästä eteenpäin suunnilleen hiipimiseksi eikä tytyn kaunis liikunta tullut oikeastaan ollenkaan esiin. Arvostelulappusen ulkopuolella tuomari kehui Juliskaa kovasti ja kannusti panostamaan kehäesiintymiseen. Saapi nähdä… ehkä tulevaisuudessa mutta seuraavaksi keskitytään varmaankin yksilöihin, joilla ei tulosta vielä ole. Etenkään talvella ei ole aikaa kokeilla kuin pakollinen määrä hihnaharjoituksia ja mielenkiintokin on ehdottomasti valjakkotouhujen puolella. Tästä näytelmästä kotiinviemisenä oli Rakan NUO EH2 ja Julin AVO EH1, kumpaankin olemme hyvin tyytyväisiä! Ajatuksissa oli jälleen se perinteinen että kunhan H:n saa molemmille ja kaikki tästä ylöspäin on pelkkää plussaa ;)
Hallametsän Rakka

Hallametsän Rakka

Tinttamarin Juliska

Mittaus menossa, Mikalla on kaatumisen jälkeen lunta pipossakin
Kuva TL

Tuija ja meidän Veetin jälkeläinen Nata matkasivat kyydissämme näyttelyyn ja Natterin tulos oli NUO EH4. Nata oli kehässä hieman jännittynyt vaikka ravasikin kauniisti. Se taisi oudoksua kehän laidalla jatkuvasti räkyttäneitä kovaäänisiä koiria.
Sainen Ella "Nata" ja omistaja Tuija

Tulipa taas muistutus siitä kuinka rasittavia ovat näyttelymatkat. Väsymys painoi päälle sekä meillä ihmisillä että koirilla. Kehän laidalle laittamaamme kuljetushäkkiin kiepsauttivat Rakka ja Juli sylikkäin kerälle, näytti siltä että yrittivät tosissaan vetää unta palloon. Myös Nata rentoili omassa häkissään. Ilo koirista, jotka osaa ottaa lunkisti kaiken hälinän keskellä. Olisipa itsekin voinut pötkähtää jonnekin, ei olisi varmaan kauaa tarvinnut unta houkutella. Eipä tuota kotia päästyä kauaa valveilla pysynyt kun piti oikaista vaakatasoon ja sai vaipua sikeään uneen.
Juli kurkistamassa kuljetushäkin "kattoikkunasta"

Millaiset koirat, sellaiset omistajat?

Hallametsän sylikoirat & Tuija sekä linssilude Nata


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti