lauantai 23. helmikuuta 2013

Kisafiiliksiä

Nyt on takana sekä Rautavaaran Powerline Sprint että Ohkolan Talviajot. Molemmissa kisoissa koirien tsemppi oli todella hyvällä tasolla eikä erityistä väsymystä ollut havaittavissa. Nopeuksissahan tiimimme häviää kirkkaasti terävimmälle kärjelle, mutta se tärkeintä että liinat pysyivät kireinä ja mielet virkeinä :) Rautavaaralla vauhtia olisi hieman saanut kiritettyä lisää mutta ohitustilannetta ei oikein löytynyt eikä kokemattoman keulakaksikon kanssa ollut Mika uskaltanut ottaa sitä riskiä että olisi mennyt solmuun toisten kanssa. Tärkein tavoite oli saada puhtaat juoksut koirille ja onnistunutta kokemusta ilman sählinkejä. Valjakossa juoksi johdossa kasvattimme Ruska ja Railo, pyörässä puolestaan Säkki ja Viiru. Tuloksena tällä kertaa REK0. Jälleen kerran tuli todettua ettei nelosen kisat ole enää ihan se omin juttu, mutta eiköhän tässäkin luokassa vielä jatkossakin tulla osallistumaan.

Johto Hallametsän Railo & Hallametsän Ruska, 
pyörässä SM-REK-AVO-09 Sainen Xcalibur & Arktisk Storm Chuck
Ohkolan reissu tuli eteen todellakin hetken mielijohteesta, ainoastaan paria päivää ennen kisaa tuli olo että pitäisiköhän sittenkin jaksaa lähteä pitkälle ajomatkalle. Onneksi jälki-ilmoittautumisia otettiin vielä vastaan, joten eihän siinä sitten muuta kuin ilmoittautumiset menemään ja auton nokka kohti Mäntsälää. Tutun harrastusta aloittavan kautta saimme todella kivan yöpymispaikan hyvin läheltä Ohkolaa ja kiitollisin mielin hyödynsimme majoituksen. Ohkolan ura oli todella erilainen kuin mihin perinteisesti on totuttu. Kuten ajajien kokouksessakin oli puhetta, eivät valjakkokilpailut yleensä ole mikään yleisölaji kun lähtölinjan jälkeen valjakot puhaltavat metsään ja maalin lähestyessä tulevat metsästä pois. Ohkolassa ura enimmäkseen kiemurteli pitkin peltoa ja yleisöllä olikin paljon katsottavaa. Itse varustauduin kiikareilla, joiden kautta olikin kätevä seurailla tapahtumia matkan varrelta. Jännitys olikin huipussaan, sillä mielikuvissa ajattelin kuinka koirat yrittävät rynnistää viereisellä uralla juoksevan vastaantulevan valjakon luo tai keksivät jotain muuta kivaa. Uran varrella tuli eteen myös pariin kertaan varikkoalueen ohitus, joka olikin hieman haasteellinen koetus valjakoille. Omaa porukkaa ajatellen koirat selviytyivät uran haasteista hienosti, olin aivan yllättynyt. Eka päivänä pari koiraa olivat metsäosuudella käväisseet penkalla, josta laskeutuessaan tulikin liinoihin hieman sotkua ja Mika joutui pikaisesti ankkuroimaan. Toka päivänä musher puolestaan kaatui pienessä alamäessä, kun kantapäällä jarruttaessa jalan kohdalle osuikin yhtäkkiä jääkokkare ja vei sen verran tasapainoa että lipsahdus sattui :P Kerrankin koirat olivat pysähtyneet heti käskystä ja odottivat paikoillaan kun kuski könysi pystyyn. Tällä kertaa valjakossa juoksivat: johdossa Ruska ja Railo, tiimissä Keiju (jolle nämä samalla olivat ensimmäiset kisat) ja Riite, pyörässä Säkki ja Viiru. Koirille REK3.
Rakan lainasimme ensikertalaisen kisaajan valjakkoon, tuloksena REK0. Tämän valjakon kokoonpano muodostui kolmen eri omistajan koirista, eikä tiimiä ajettu kertaakaan ennen kisaa. Rakka juoksi toisena päivänä johdossa ja suoriutui tehtävästään hyvin. Muita koiria valjakossa olivat Sainen Q-tio, Närejuuren Enrico ja Paloma Blanco Suden Laulu.

Johto Hallametsän Ruska & Hallametsän Railo, Hallametsän Keiju & Hallametsän Riite, 
Arktisk Storm Chuck & SM-REK-AVO-09 Sainen XcaliburHallametsän Rakka & Närejuuren Enrico

Johto Hallametsän Rakka & Närejuuren Enrico, 
pyörässä Sainen Q-tio & Paloma Blanco Suden Laulu

Hallametsän Ruska

Hallametsän Railo

Hallametsän Keiju

Hallametsän Riite

Hallametsän Rakka

SM-REK-AVO-09 Sainen Xcalibur

2 kommenttia:

  1. No NYT mä oon lukenu tein blogista kisajuttuja. :D

    VastaaPoista
  2. Taisit vaan jotenkin ennustaa etukäteen, bloggaaja vaan toimii niin sairaan hitaasti :D

    VastaaPoista