torstai 2. toukokuuta 2013

Viileän kevään nautintoja

Moni ei-valjakkoharrastaja takuulla manaa viileitä kelejä, odottaen kieli lääpällään kuumaa kesää auringonpaisteineen. Meillä Hallametsässä ei ole nuristu lainkaan, onhan ilmat mahdollistaneet koirien ajamisen. Siperialaiset ovatkin olleet innoissaan jatkuneesta ajokaudesta! Ei tarvitse kuin vähän pakettiautolle päin astahtaa kun neljätoista tarkkaavaista silmäparia ovat kyttäämässä että "minne mennään" ;) Eihän tässä enää mitään kaksisen pitkiä matkoja ole menty, eikä mitään vauhtihurjasteluita. Aina mielessä kuitenkin varovaisuus siitä, ettei yksikään puurtaja pääse ylikuumenemaan. Suoraan pihasta ei ole lähdetty ajamaan vaan pakkaillaan koirat kyytin ja hurautetaan passelin matkan päähän, vaihdellen lähistön metsäautoteitä. Vaihtelua koirille ja siinä samalla itsellekin. Luonto on herännyt talven jälkeen virkeään eloon ja usein ajomatkojen varrelle sattuu jos jonkinlaista pientä häiriötekijää. Mitään härdellejä ei kuitenkaan ainakaan vielä ole koirat keksineet, vaan jatkaneet menoaan sinne minne pitääkin.

Kisakauden jälkeen on taas enemmälti sekoiteltu valjakkoihin nuorempaa ja vanhempaa koiraa. Ruskaa on testattu johdossa yksin ja into pinkeänä se on painaltanut menemään. Myös Mönniä on juoksutettu johtoparissa ja se on hoitanut hommansa tasaisella varmuudella isonkin valjakon keulassa.Hallametsän Ruska


Hallametsän Ruska & Taiga Quest Bear

Hallametsän Rakka


Hallametsän Railo & Sainen Mutola

Hallametsän Railo

Coastrunner´s Mac Mic Mac

Kevään saapumisen varma merkki on mm. laumalaisten turkkien vaihtuminen tuuheammasta talviturkista ohkaisempiin kesäbikineihin. Osa koirista on jo ehtinyt vaihtaa turkkinsa, osa ei ole vielä edes aloitellut ja osalla on päällä parhaillaan se pahin mahdollinen pölinä. Tässäkin vaiheessa vuotta saa olla tyytyväinen siitä, että koirat ovat ulkokoiria ;) Tähän pahimpaan pölinälaumaan kuuluu tällä hetkellä myös lauman nuorimmainen viikari, Malla, joka täytti vappuna kaksi vuotta. Irtokarvoista huolimatta otin nuoresta huskyneidosta synttärikuvan, joka kerrankin onnistui sangen kelvollisesti.

Coastrunner´s Mac Mic Mac

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti