keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Tuusniemen ryhmänäyttely

Viime lauantaina eli 15.2. pyörähdimme pitkästä aikaa näyttelymaailmassa. Reissu oli suoraan sanottuna korviketekemistä sille, ettemme erinäisistä syistä johtuen voineet osallistua Rautavaaralla samaan aikaan järjestettyyn Metsäkartano Race SM-sprinttiin. Tuomarina näyttelyssä toimi siperianhuskyilla Tapio Kakko, jonka luona olemme jo aikaisemminkin muutamia koiriamme käyttäneet ja pääosin hyvällä menestyksellä. Tällä kertaa ajatuksena oli hakea arvostelu Mönnille mutta mukaan otettiin auton täytteeksi myös Railo ja Malla. Molemmat nartut ovat jo kertaalleen käyneet samaisella tuomarilla mutta Railon kohdalla halusin todeta, kuinka se pitkästä aikaa suhtautuu vieraaseen miestuomariin näyttelytilanteessa (tiesin jo etukäteen että tämä tuomari osaa käsitellä ujostelevaakin koiraa nätisti). Mallasta puolestaan halusin saada arvioinnin, koska se on kehittynyt kropastaan aikasta paljon sitten viime näyttelyn. Vaikka yleensä en edes ajattele sen kummemmin mitään olettamuksia saataville tuloksille niin tällä kertaa tuli hahmoteltua jonkinlaiset: Railolle odotin tulevan EH:n, Mallalle toivoin varovasti ERI:ä ja Mönniä ajatellen toiveet olivat SA:n tasoa... Kaikkeen toki piti etukäteen varautua ;) Lisäjännitystä reissuun toi Mallan juoksuilu ja Mönnin intensiivinen kiinnostus kaikkiin tuoksuihin. Onhan meiltä koko lauma ollut juoksuilevia narttuja täynnä viime aikoina, Malla nyt tosiaan viimeisenä. Onneksi Mönni on sinällään järkevä uros, joten pienillä järjestelyillä oletimme matkan sujuvan ongelmitta (kuten sujuikin).

Näyttelyyn oli ilmoitettu siperialaisia kaikkinensa 19 kpl: 10 urosta ja 9 narttua (joista yksi oli jäänyt pois). Tuomari piti tiukkaa linjaa koko ajan, eikä ERIä saatikka SA:ta jaeltu millään automaattityylillä todellakaan (mikä on vaan hyvä asia!). Kaikki tulokset siperianhuskyjen osalta löytyvät täältä.

Mönni esiintyi tuttuun tapaan omaan rauhalliseen tyyliinsä: seisoi äärettömän hienosti, ravaaminen sujui puolestaan ilmeellä "ei vois vähempää kiinnostaa" ja tämän huomasi tuomarikin humoristisella mielellä ;) Liikkeitä ajatellen takapotkua olisi saanut olla enemmän, muutoin liikkeissä ei ollut moitteen sijaa. Mönnin kanssa pitäisi Mikan pystyä juoksemaan kovempaa mutta koska se ei kerta kaikkiaan vaan onnistu, jäävät Mönnin liikkeet tuommoiseksi rauhallisen näköiseksi jolkotteluksi. Hajut kiinnostivat Mönniä kovasti myös kehässä (kuten monia muitakin koiria), sen kummempia hankaluuksia tästä ei kuitenkaan seurannut. Lopputuloksena Mönnille upeasti VET ERI1 SA ROP ROP-VET SERT!


SM-REK 6-08 SM-REK AVO-07 Taiga Quest BearIlopilleri kasvattimme Railo edusti juuri kuten odotinkin: pilke silmäkulmassa. Ehkä pienoisena positiivisena yllätyksenä kehäesiintyminen oli rennompaa ja itsevarmampaa kuin aikaisemmin. Eihän Railo koskaan ole mikään varsinaisen arka ollut mutta näyttelykehässä on jännäämistä esiintynyt. Tästä syystä Railon esiintyminen tuntui tietyllä tapaa kaikkein makeimmalta vaikka tuloksellisesti menestys olikin koiristamme heikoin. Seisominen ei edelleenkään ole rentoa, saatikka asento semmoinen että runko tulisi kunnolla esiin: Railo napottaa todella lyhyenä (pahimmillaan vielä luisuperäisenä) ja myös tepsuttelee jaloillaan, valmiina syöksähtämään kiinni makupalaan :D Sinällään ei voi kyllä syyttää kuin laiskoja omistajia, jotka eivät jaksa nähdä vaivaa ja työstää tätä asiaa (sekin aika kun kulutetaan mieluummin jalaksilla tai edes mönkkärin päällä niissä tositoimissa)... Liikkuminen sujui Railolla puolestaan todella hienosti ja tuomari mainitsikin liikkeiden olevan paremmat kuin kilpailuluokan voittaneella Mallalla. Vahvuudeltaan Railo oli tuomarin makuun hitusen turhan kevyt, semmoinen sirppanahan se onkin. Mielestäni Railosta löytyi hyvin kaikki ne tekijät, jotka voisi kropassa olla paremmin. Tuloksena KÄY EH2.


Hallametsän RailoPukkihyppyjä ja maan nuuskuttelua harrasteleva Malla kipitteli tällä kertaa hieman vaihtelevasti. Välillä meno oli suorastaan erinomaista ja sitten taasen tuli vähän kujeilevampaa tyyliä ;)  Parannusta aikaisempaan on ehdottomasti kuitenkin tapahtunut. Seisominen on tälle typykälle täysin itseopeteltu juttu, joten helpolla olemme päässeet. Vielä kun saisi liikkumisen kohdilleen, maan nuuskuttelu kiinnostaa välillä turhankin paljon tai toisena vaihtoehtona pää ja häntä kohotetaan kohti korkeuksia... Kumpikin vaihtoehto vaikuttaa toki negatiivisesti liikkeisiin. Mallalle tuomari oli lähinnä välinpitämättömän vilkaisun kohde, taisi esittäjän hyppysissä oleva pikkuinen makupala olla se tärkein juttu. Vaikka tuomarin mielestä Railolla oli tosiaan parempi liike ja kulmaukset, oli Malla kokonaisuutena parempi paketti ja se saavutti hienosti tuloksen KÄY ERI1.


Coastrunner´s Mac Mic Mac


Koirilla, kuten meillä ihmisilläkin, oli läpi päivän erinomaisen hyvä fiilis. Koirat halusimme palkita päivän aherruksesta jollain herkkupalalla, joten pyörähdimme Kuopion Matkuksen kautta kotiin suunnatessa. Sieltä noukimme eläinkaupasta mukaan jokaiselle oman poronluun ja tyytyväinen narskutus kuuluikin auton takaosasta. Me kaksijalkaiset virkistäydyimme herkullisilla kahveilla ja täytetyillä patongeilla. Niin ja pitihän sitä ohimennen kartuttaa myös teevarastoa ja kurvata Punnitse & Säästä -myymälässä. Hyvä reissu siis kaikkinensa, kiva on blogia päivitellä teetä siemaillen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti