torstai 3. syyskuuta 2015

Eestissä reissaamassa

Viime viikonloppuna matkasimme Kattin kasvattajan Suvin ja toisen kasvatinomistajan Heidin kanssa Eestiin. Mukana oli viisi siperialaista ja itselläni tietenkin hihnanpäähän laitettavaksi maraKatti. Kauhukseni Katti alkoi tiputtaa turkkiaan täydellisesti juuri näyttelyn alla... Karvan vaihtumista olen odottanut jo monta kuukautta ja manasin niin älyttömästi, kun ajoitus oli juuri tämä! Sain kolmelta eri kaverilta lainaan harjoja, kaikkinensa turkinkuoputusvälineitä oli lopulta mukana kymmenen :D Tiedossa olikin ihan hurjasti harjailua ja vaikka lonkan päälle jäi kunnon "sienet", sai kovan työn tuloksena turkkia siistittyä edes kohtuulliseksi. Etenkin Furminaattori oli oikea pelastus!

Viikonloppu oli kokonaisuutena mahdottoman mukava tässä hyvässä porukassa ja onnistui kaikinpuolin hienosti. Lauantaina Katti menestyi erinomaisesti, ollen ROP ja ROP-juniori. Se sai myös junnusertin eli valioitui siinä samalla Eestin Juniorimuotovalioksi. Sunnuntaina tuli myös ERInomainen ja sijoitus junnunartuissa toinen. Tuomarina oli lauantaina Jean Lawless (Irlanti) ja sunnuntaina Reet Lint (Eesti).

Sää oli viikonloppuna suosiollinen ja tuntui etenkin lauantaina hieman helteiseltä. Juosta saikin kunnolla ihan yksilöarvostelusta lähtien, tuomari tykkäsi juoksuttaa! Opasti siinä samalla minua myös juoksemaan hitaammin, jotta Kattin liikkeet tuli paremmin oikeuksiinsa. Vähän pisti hymyilyttämään kun hän useampaan otteeseen, myös ROP-valinnan jälkeen, kertoi Kattilla olevan juuri oikeanlainen hännänkanto kun se menee selän jatkeena -tästä aiheestahan mainitsin toisen tuomarin kohdalla aikaisemmassa postauksessa ;) Askelia tuli päivän aikana kehässä monta: yksilöarvostelussa, kasvattajakehässä, ryhmäkehässä, ROP-kasvattajakehässä ja ROP-juniorikehässä. Siinä kuumuudessa ja kehien välillä piti muistaa juoda kunnolla! Hienosti jaksoi Katti esiintyä kehä toisensa jälkeen.
Sunnuntain tuomari vaikutti tiukkailmeisemmältä naiselta ja hyvin nopsasti hänestä pystyi lukemaan ettei Katti tule olemaan mikään ykkösvalinta ;) Hän ei juoksuttanut Kattia yhtä paljon kuin toista junnunarttua, joka oli Eestistä, enkä päässyt harjoittelemaan tästä syystä lainkaan esim. edestakaisin-juoksua. Harmi sinällään, se nimittäin on tällä hetkellä minun heikko kohta: en vaan osaa juosta suoraan :D Sunnuntaina taisi väsy painaa jo Kattiakin, eikä se kokonaisuutena esiintynyt ihan niin hienosti kuin edellisenä päivänä. Silti olen hyvin tyytyväinen :) Kattin tiedot Eestin Kennelliitosta löytyvät täältä.

Lauantain ROP ja VSP tulivat Suomeen!Uudet Eestin junnuvaliot: Katti ja veljensä Charles (Nordysak Show Call Me Mister)

Myös paikallinen virkavalta tykkäsi karvakerästä ;)


2 kommenttia:

 1. Niinkai sen pitäisi olla, että liikkeessä häntä menee selän jatkeena - mutta tarkkana ollessa vaikka ohikulkevaa oravaa katellessa häntä nousee sirpille! :P Meitä kun on niin moneksi, niin tuomareita kuin häntiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan juurikin näin! Makunsa kullakin ja näitäkin sanontoja aiheeseen liittyen riittää: Yks tykkää äiteestä toinen tyttärestä ja Murrekin jotain mutisi privaattialueita nuollessaan ;)

   Eipä sillä, ossaa se karvakerä häntäänsäkin nostaa (ja esittäjä näyttää siltä että kuukahtaa ihan justiinsa :D ) https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/11947595_10207579103300190_5008820039970769371_n.jpg?oh=c901a5704df34101e414054adb15ddd5&oe=567E63FB

   Poista