maanantai 28. helmikuuta 2011

Käyttökoe

Osallistuimme Kangasniemellä Äkryn käyttökokeeseen koska halusimme nähdä millainen kyseinen koemuoto yleensäkin on. Ennen koetta harjoitimme koirille pari kertaa arkiajon lisäksi tien ylitystä ystävän piha-alueella, sillä tavallisessa ajossamme ei näitä tule oikeastaan koskaan eteen. Nyt jälkeenpäin ajateltuna olisi tehnyt hyvää käydä ajamassa myös esim. järven jäällä, jotta koirat olisivat saaneet tästäkin kokemusta. Ajossa tavallisesti aina niin varma Mutola meni nimittäin koepaikalla epävarmaksi järven jäällä ja niinkin perushommat kuin suunnat ja takaisinkäännös eivät onnistuneet siltä millään. Samaten se poikkeuksellisesti reagoi moottorikelkkaan sekä pieneen häiriövaljakkoon. Kaikki nämä tulivat yllätyksenä, niin varma tyty kuitenkin on aina ajossa. Mutta se oli sellainen ajo sillä kertaa ja Mutolan saama tulos sen kertaiselle näytölle asiaankuuluva. Harjoitusta vaan jatkoa varten, eiköhän tytylle se ykkönenkin vielä tulla saamaan ;) Muilta osin koe meni todella hienosti, osittain jopa yli odotusten. Jolanda pisteli erinomaisesti ja on ollut hieno huomata muutenkin tällä kaudella kuinka se on suorastaan puhjennut kukkaan. Sillä on johtohommiin löytynyt aivan uutta itsevarmuutta ja kokeessa kun tuomari halusi testata Jonskun menoa myös ilman seisinkiä, se suoritti nämäkin osuudet ilman hankaluuksia. Uroksista Viiru teki oman suorituksensa totuttuun tapaan, työskennellen tasaisen hyvin. Veetillä oli ensimmäisellä kierroksella ylimääräistä energiaa vaikka muille jakaa ja se olikin hieman innoitellut ylimääräisiä. Onneksi sen omalla arvosteluvuorolla löytyi järki päähän ja se suoritti kokeensa hyvin. Ainoastaan odottaminen oli tuottanut ”tuskaa”, menohalua kun olisi riittänyt. Tuloksina käyttökokeesta:

Sainen Jolanda REKÄ JOH1 57 p. -> FI KVA
Sainen Mutola REKÄ JOH2 42 p.
SM-REK-AVO-09 Sainen Xcalibur REKÄ YLE1 56 p.
Sainen Q-tio REKÄ YLE1 55 p.

Koska Jolandalla oli ennestään plakkarissa tulokset näyttelystä ja kilpailukokeesta kasassa, siitä tuli ykköstuloksen kautta kennelimme ensimmäinen käyttövalio. Pisteet olivat johtajakokeessa päivän korkeimmat yhdessä toisen siperialaisen kanssa.
 FI KVA Sainen Jolanda

Käyttökokeen saldo

Muita mukavia tapahtumia oli Veetin jälkeläisen Natan (Sainen Ella) ensimmäinen valjakkokokeilu tiimissämme. Alussa pikkuinen hieman kummeksui tilannetta ja vierasta porukkaa, alun jälkeen Nata hoksasi hienosti mikä on kupletin juoni ja eteni reippaasti valjakossa.
FI KVA Sainen Jolanda & Sainen Mutola - Sainen Ella & Sainen Q-tio - Ajatar Leevi & SM-REK-AVO-09 Sainen Xcalibur

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti