lauantai 19. helmikuuta 2011

Talvilomailua

Tämänkertainen blogipäivitys kirjoitellaan Rovaniemen kupeesta, Hirvaalta, jonne saavuimme viettämään lomapäiviä. Asustelemme Julin kasvattajan kotona, keskellä kaunista lumista luontoa. Otimme reissuun mukaan koko koiralauman ja lisäksi kissat. Ennakkoon hieman jännitin kuinka kissat sopeutuvat matkustamiseen ja uuteen paikkaan mutta huoleni oli turha, kissat ovat yllättäneet hyvin positiivisesti. Autossa ne naukuivat alkumatkasta tomerasti mutta sen jälkeen pötköttelivät matkaboksissa täysin hiljaa. Sopeutuminen määränpäähän sujui myös nopeasti ja kun elämän tärkeimmät tekijät (ruokakupit ja hiekkalaatikko) sijoitettiin paikoilleen, ei kissoilla ole ollut hätäpäivää ;) Ne ovat kehittäneet nopeasti omat rutiininsa ja mikään ei näytä olevan mukavampaa kuin mattojen ruttaaminen sekä ikkunasta pikkulintujen tuijottaminen (suupieliä nuoleskellen).
 Miuku antaa leluhiirelle kyytiä

Harmi pötköttää

Valjakkotreenit olemme ajaneet isoilla porukoilla täällä reissussa, maksimissaan 12 olemme saaneet valjaisiin sillä Koot ovat vielä liian nuoria näihin hommiin. Ompas ollut luksusta istuskella kyytiläisenä Mikan ajaessa, seuraten koirien innokasta työskentelyä. Ainoa miinuspuoli pelkässä istuskelussa on ollut se, että helposti alkaa näin kovilla pakkasilla paleltamaan viiman takia. Ei meinaa auttaa vaikka vaatetta olisi päällä huisin paljon, vähintään naama saa kylmää. Pakkasia onkin riittänyt, yli kolmenkympin lukemia on saanut katsoa mittarista lähes päivittäin.

 
Ennen tuloa tänne pohjoiseen käväisimme viikonloppureissun etelässä osallistumassa Ohkolan epävirallisiin. Mika ajoi molemmat kaksi kierrosta, kun meiltä asti matkaa tuonne kuitenkin tuli ja halusimme jälkimmäisen kierroksen kautta saada Roudalle ja Rakalle ensikosketuksen kisaurista. Koirat juoksivat molemmat kiekat hyvin, kuskille Hornet on edelleen vieras kapistus vähäisten ajokilometrien takia ja kummallakin kierroksella saldona kaksi kaatumista ;) Lisäksi molemmilla kiekoilla tuli poikkeuksellisesti johtajakokelaan Julin liinan selvittelyt ja kaikki nämähän vaikuttivat loppuaikoihin. Mutta ajoista viis, tärkeintä oli nähdä ensikertalaisten kisaajien menoa ja saada Mikalle kokemusta kasin ajamisesta kilpaurilla. Tästä on hyvä jatkaa.
Johto Tinttamarin Juliska & Sainen Mutola - Sainen Jolanda & Sainen Q-tio - Silent Creek Intiana & Sainen Xcalibur - Sainen Always Together & Good Mushing Bea Bep-An-Then

 Johto Tinttamarin Juliska & Sainen Mutola - Sainen Jolanda & Sainen Q-tio - Hallametsän Rakka & Hallametsän Routa - Silent Creek Intiana & Sainen Xcalibur

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti