sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Oulu KV 11.7.

Laitetaans kerrankin näytelmäpäivitys ajallaan, ettei tämäkin veny tuonne jonnekin tulevaisuuteen. Kattin ensimmäinen kotimainen Virallinen näytelmä oli Oulussa, jossa siperialaiset tuomaroi Matti Tuominen. Harmikseni kehän pohjana oli raviradan keskellä oleva nurmikko, joka oli tietenkin märkä. Hyvin sai kurattua omat lahkeet ja koiran tassut ;) Kokeilin Kattin kanssa hieman kehässä ennen näyttelyn alkamista ja havaitsin että tuoksut maassa kiinnostaa plus jotkut urajäljet nurmikossa saivat koiran pomppimaan niistä yli. Varsinaisen arvostelun aikana Kattia kiinnosti ympäristö, eikä se ravannut niin hyvin kuin mitä tiedän sen osaavan. Vähän mietin että saahan nähdä mitä tulee, netistä kun olin ehtinyt lukemaan että tuomari on tiukka, arvostaa hyvää liikuntaa ja esittämistä. Muutoin Katti meni mielestäni hyvin ja esiintyminen oli varmaa. ERInomaisen kanssa pääsimmekin kehästä poistumaan ja arvostelu oli varsin mainio: "10 kk, hyvin pentumainen ja pentuturkissa esitetty narttu, jolla oikean muotoinen pää ja hyvä ilme, erinomaiset mittasuhteet, sopiva raajaluusto ja kulmaukset, hyvä kaula, ylälinja ja hännän kanto, liikkuu tasapainoisesti sopivalla askelpituudella, miellyttävä alku mutta tarvitsee aikaa." Käsiteltävissä.

Nordysak Show Cats Dont Dance JUN ERI1



Koska paikalla oli kolme muutakin Nordysak-kasvattia, jotka saivat kasvattajaryhmään tarvittavat tulokset, päätimme muiden omistajien kanssa esittää ryhmän. Tuloksena KASV1 KP, ROP-kasvattaja. Tästä jatkoimme nuorten siperialaistemme (2*10 kk ja 2*1 v 9 kk) kanssa parhaan kasvattajaryhmän valintaan. En osannut edes jännittää enää tässä vaiheessa, koska kasvattajaryhmiä oli paikalla valtavasti ja ajattelin että sijoittuneet tulevat olemaan ensisijaisesti pieniä rotuja. Tsemppasimme kuitenkin sen mitä me kokemattomat osasimme ja iloinen hämmästys tuli kun kyproslainen tuomari Panos Demetriou poimi porukkamme jatkoon. Ja taas jatkoon, jolloin yhtäkkiä huomasin että pirskatti, tässähän meitä on enää neljä eri rotua! Nuoret koiramme esiintyivät oikein edukseen ja lopputuloksena Nordysak oli näyttelyn BIS-2 kasvattaja. Tuli "hieman" puskista, emmekä varmasti itse olleet niitä vähiten yllättyineitä ;) Kaikkinensa tämä oli erinomaista harjoitusta koirillemme. Omaani ajatellen Katti meni erinomaisesti ryhmän ensimmäisenä ja paransi jatkuvasti menoaan, ilo tuon marakatin kanssa on näytelmöidä :)

Kennel Nordysak KASV1 KP, ROP-kasvattaja
Nordysak Show Cats Dont Dance "Katti"
Nordysak Show Active-Eevee "Lara"
Nordysak Show Crazy For You "Helwi"
Nordysak Show Black-Velvet "Deimi"

Kennel Nordysak BIS-2 KASV



Osa näyttelyn kasvattajista

Otimme muistoksi myös "pystiposetuksen", harmillisesti idea tuli ilmoille vasta siinä vaiheessa kun Lara omistajineen oli jo poistunut paikalta. Koska meitä oli kuitenkin vielä kolme neljästä paikalla, päätimme otoksen kuitenkin ottaa.


Kattin sisko Helwi oli myös esiintymässä junnuissa, joten käytimme tilanteen hyväksemme ja otimme sisaruskuvan.



"Laran porukka" oli kuvannut pari videonpätkää kasvattajien BIS-kehästä ja sain luvan ne tänne linkittää, joten tässäpä tulee...



Päivä oli kokonaisuudessaan raskas, jännittävä ja oikein mukava. Sää suosi siihen malliin että käräytin vahingossa niskani ja kaulan pahoin auringonpaisteessa. Rankasta väsymyksestä huolimatta viime yön unet jäi huonoksi, koska nukkuminen on vaikeaa: iho on palaneelta alueelta niin kipeä ettei siihen saa osua mikään. Tuo haastetta nukkumiseen... Mutta Asenteella (ja hyvällä ihorasvalla) etiäpäin ja kohti uusia koitoksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti