tiistai 19. huhtikuuta 2011

Kärrykauden avajaiset ja mätsäreitä

Lumet ovat pääosin jo menneet, siellä täällä on vielä näkyvissä valkoisia töyräitä mutta enimmäkseen maisemat täyttää kuravesi ja kuivilla paikoilla pölyävä hiekka. Ei todellakaan mikään suosikkiajankohta vuodesta, mutta tämäkin on läpi käytävä ennen kesää –joka on vain välttämätön paha joka on siedettävä jotta pääsee talven viettoon… En malta odottaa!
Sainen Q-tio eli Veeti esittää installaation "Kevättä Käpälissä"

Onneksi sentään jäätikkökelit ovat ollutta ja mennyttä. Tämä on mahdollistanut kärrykauden aloittamisen vielä ennen kesän tuloa. Saimme hankittua valjakkokäytössä jo aikaisemmin toimineen crossipyörän, joka soveltuu vallan hyvin tässä vaiheessa kutosen valjakolle. Varmaankin tuolla voi ajaa vielä kasilla ainakin syystreeneissä, jolloin koirien lihaksisto on vasta kehittymässä. Sitä isommalle porukalle meillä onkin kolmipyöräinen raskas kärry.
FI KVA Sainen Jolanda & Sainen Q-tio - Tinttamarin Juliska & Hallametsän Riite - SM-REK-AVO-09 Sainen Xcalibur & Hallametsän Rakka

Treeniuutisissa ei tässä vaiheessa kautta oikeastaan ole muuta mainittavaa kuin se, että kokeilimme Rakkaa johdossa Veetin parina. Ei voi sanoa että olisi vallan pökerryttävä yllätys ollut sen toimiminen keulassa mutta pikkiriikkinen positiivinen iloinen yllätys kuitenkin! Uros ei epäröinyt keulassa, laittoi vain päättäväisesti korvat tiiviisti päätä myöten ja suoritti hommansa. Toki ensimmäinen kerta on vasta aivan alkuopetusta ja kokemattomuus on itsestäänselvyys mutta täytyypä jatkoa ajatellen laajentaa vähän omaa ajattelumaailmaa siitä, että Rakan paikka valjakossa on selvästi pyöräkoirana toimiminen. Täytyyhän nuorisoa tietenkin testata tulevaisuudessa mahdollisimman paljon eri paikoilla, jotta näkee niiden potentiaalin.
Sainen Q-tio & Hallametsän Rakka - Tinttamarin Juliska & Hallametsän Riite - SM-REK-AVO-09 Sainen Xcalibur & FI KVA Sainen Jolanda

Näyttelyvuosi on pariin otteeseen korkattu mätsäreiden merkeissä. Niitten tavoitteena oli hakea kokemusta omille kasvateillemme, jotta saisivat joskus tulevaisuudessa jonkinmoisen virallisen tuloksen ja tietäisivät edes suurin piirtein mitä on luvassa kun kehään mennään. Kiuruveden mätsäriin otimme Kaamoksen (punainen nauha) lisäksi Viirun (sininen nauha) ja Iisalmessa mukana oli Rakka (sininen nauha). Rakka hurmasi sinisillä silmillään kehän laidalla kierrelleen Iisalmen Sanomien toimittajan & kuvaajan ja sen naama pääsikin komistamaan lehteä ison kuvan kautta. Tämä olikin lähikuukausina toinen kerta kun Hallametsän koirista haluttiin lehteen täytettä ja mikäs siinä, mielelläänhän me niistä kertoillaan.
Hallametsän Rakka ja hetki julkkiksena ;)

Hallametsän Kaamos

Näytelmiä ajatellen jää nähtäväksi, missä määrin tänä vuonna tulee niissä käytyä. Laatimani Virallisten Näytelmien Lista Joihin Osallistumme on kutistunut alkuperäisestään ihan tyngäksi. Motivaatio satojen kilometrien ajamiseen näillä bensanhinnoilla ties mille tuomarille on kieltämättä jossain maan pinnan alapuolella. Lisäksi kun Ärrät ja Koot ovat täysin keskenkasvuisia, tuntuu aivan turhalta vielä tässä vaiheessa raahata niitä kehiä kiertämään. Jokseenkin on ruvennut ajattelemaan asiaa myös koirien itsensä kannalta: Valjakkokisoissa ne pääsevät tekemään sitä mikä on niille se Elämän Suurin Juttu (syömisen ohella ;D) ja pääsevät työskentelemään innokkaana tiiminä. Näyttelyissä yksittäinen koira viedään oman laumansa keskeltä (mikä on siperianhuskyn kaltaiselle rodulle takuulla enemmän tai vähemmän luonnoton tilanne mikäli on tiivissä laumassa elänyt), ainoana tavoitteena kauniisti ravaaminen ja seisominen... Hmmm, ei varmaan tarvitse kertoa kumpi on mielekkäämpää sekä koirille että meille omistajille. Noh, jääpi nähtäväksi minne näytelmiin tullaan raahautumaan. Onhan näyttelyissä kuitenkin se mukava puoli että hyvällä tuurilla törmää mukaviin tuttuihin ja pääsee vaihtamaan ihan naamakkain kuulumisia :)

2 kommenttia:

  1. Meillä jäi kevät treenit väliin kun harkkakaveri joutuu leikkaukseen :( eikä yhdelläkään hiskillä uskalla pyöräilemään lähteä (kaatunut jo kerran) Mätsäreissä mekin käyty ja odotellaan jo innolla syksyä jotta pääsee aloittamaan uudet harkat :D

    VastaaPoista
  2. Nuo on kurjia tilanteita kun tulee sairastapauksia :( Vallan hyvin on vielä muistissa harrastuksen alkuajat ja kuinka suuri haitta oli jos joku koira loukkasi itseään, sehän vaikutti heti valjakkohommissa. Nyt on onneksi enempi koiria niin on helpompaa jättää koiruuksia pois ajosta, kisakauden aikaan ei tietenkään toivoisi kenenkään koiran loukkaavan itseään. Kohtahan tuo on taas syksy ja mahdollista aloittaa tulevan kauden harjoitukset ;)

    VastaaPoista