perjantai 27. toukokuuta 2011

Kohti kesää

Hallametsässä on ihasteltu alkavan kesän saapumista. Koivut ja muut lehtipuut ovat jo saaneet pukeutua kauniiseen viherrykseen. Samaten maanpinta on viheriöitynyt ja kanit ovat päässeet nautiskelemaan kuivan heinän lisäksi myös vihreää. Taattu kevään merkki on myös juoksutustarhan ”järvi”, josta koirat ovat päässeet nautiskelemaan joko tarkoituksella tai toisinaan vauhdin huumassa myös vahingossa ;)
Pitkäkangas

Sammalikkoa Pitkäkankaalla

Sainen Q-tio, Hallametsän Routa & Hallametsän Riite, Hallametsän Railo & Hallametsän Rakka

Kävimme elämämme ensimmäisessä kaninäyttelyssä Haapajärvellä. Pineco oli ilmoitettu ulkomuotoluokka A:han ja sai sieltä hienosti 93 pistettä, sadan pisteen ollessa maksimi. Enimmät rokotukset pisteistä olivat turkista, joka oli näyttelyn aikana parhaillaan vaihtumassa eikä värikään ollut näin ollen tasanen. Näyttely oli kaikin puolin mielenkiintoinen, tarjosihan se hyvän kattavasti eri kanirotuja ja meille ensikertalaisille kaikki oli uutta nähtävää. Pääasia itselleni oli nähdä suuria muhkuja ranskanluppien muodossa ja niitäkin löytyi näyttelystä useita.
Pineco arvosteltavana

Näytelmöintejä kokeiltiin myös koirapuolella, tällä kertaa suuntasimme Nivalan mätsäriin. Mukaan otimme harjoittelemaan ensikertalaiset Keijun ja Julin. Keijukainen oli aluksi pyrkimässä joka suuntaan samanaikaisesti kun niin innostui ympärillä hyörivistä koirista, olivathan ne kaikki potentiaalisia leikkikavereita! Vähitellen ylimääräiset liihottelut kuitenkin vähenivät ja itse kehässä esiintyminen meni oikein hienosti :) Ainoastaan kertaluontoisesti meinasi ns. mopo karata käsistä ja tämän seurauksena tuli muutama laukkaloikka, muutoin kakara juoksi reipasta energistä ravia. Paikallaan seisominen olikin aluksi hieman tylsempi homma -kun siinä ei liikuta minnekään ;) - mutta alkoi myös sujumaan hienosti. Julille oli tosi iso juttu joutua kehään ja eroon ainoasta oman laumanjäsenestä. Niinhän siinä sitten kävikin että Juliskan debyytti mätsäreissä sujui lähinnä kehästä pois pyrkimisen merkeissä ;) Ajattelimmekin tästä eteenpäin edetä Julin kanssa niin ”alkeista” että se otetaan yksilönä pois laumasta ja totutetaan sitä kohtaamaan uusia tilanteita, ihmisiä, paikkoja jne. ilman muita laumanjäseniä. Edetään koiran ehdoilla ja katsellaan kaikessa rauhassa edistymistä. Mika aloittikin Juliskan kanssa Pyhäjärven kennelkerhon järjestämän arkitottelevaisuus-kurssin, jossa meidän osalta päätavoitteena on nimenomaan sosiaalistaminen lauman ulkopuolisiin ihmisiin sekä uusien kokemusten saaminen ilman lauman tuomaa turvaa.
Hallametsän Keiju

Viirusta tuli kuluneella viikolla nelivuotias. Juhlistimme päivää muutaman tunnin luonnossa reippailulla ja menossa mukana itseni, Mikan ja Viirun lisäksi olivat Jolanda sekä Keiju. Koirilla riitti vauhtia ja oikein mukava oli seurata niiden ilonpitoa.
Synnttärisankari SM-REK-AVO-09 Sainen Xcalibur

SM-REK-AVO-09 Sainen Xcalibur, Hallametsän Keiju & FI KVA Sainen Jolanda

KoiraNettiin näytti lopulta tulleen myös Kangasniemen käyttökokeen tulokset sekä Jolandalle myönnetty titteli. Nyt on Hallametsässäkin ensimmäinen käyttövalio ;)
FI KVA Sainen Jolanda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti