perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pohjoisen reissu

Maaliskuun viimeistä viikonloppua vietellessä pyrähdimme pitkän viikonlopun merkeissä mökkeilemässä Kuusamon seudulla. Loma-Lopotti tarjosi mainion majoituksen meille muutamalle valjakkoharrastajalle. Menossa mukana oli mm. kasvattimme Sirius omistajansa Sarin kanssa. Komea nuori rotunsa edustaja on Siriuksesta kehittynyt! Reissusta tuli melkein pentueen tapaaminen, kun 3/4 oli paikalla, ainoastaan Sacra puuttui.Mökillä koirat pääsivät pitkästä aikaa matkaketjuihin, tämä oli ensimmäinen tosiharjoitus Ässäsisaruksille. Hienosti meni niilläkin ja muuthan on jo konkareita. Matkaketjuun sai tilan vuoksi järkevästi laitettua kuusi koiraa, joten yksi reissaaja sipaistiin kiinni autonrenkaaseen. Tuttua touhua sekin, kun usein kisapaikoilla koirat niin kiinnitämme.Illalla nautimme takkatulesta, yhdessäolosta ja mukavasta jutustelusta.


Lauantaina pyörähdimme Kemijärjen ryhmänäyttelyssä, jossa tuomaroimassa oli Pekka Teini. Ilmoitettuja koiria oli meiltä tällä kertaa Mönni ja Keiju. Harjoittelin Keijun kanssa kehässä esittämistä ja kohtuullisestihan tuo sujui vaikkakin kehä oli turhan pieni. Keiju sai käyttöluokasta tuloksen EH3 ja Mönni puolestaan veteraaneissa hienosti ERI1 SA PU3 VET-VSP. Kehien jälkeen kuvasin molemmat osallistujan pikaisesti, en jaksanut sen kummemmin hioa jalkojen hienouksia sun muita... Tämä vähän näkyykin lopputuloksissa ;)Näyttelyn jälkeen kurvasimme mökin kautta testaamaan seuraavan päivän kisauran. Nämä kuvat kiteyttää tunnelman hyvin: lopultakin LUNTA, jolla porukka pääsi juoksemaan!


Sunnuntaina ollut kisapäivä oli huikaisevan aurinkoinen ja kaunis päivä. Oli upeaa nähdä kaikenlaisia valjakkokoiria kisainnossaan, täyttä tulta ja tappuraa! Vastaavia tapahtumia pitäisi olla enemmänkin, kuten tämä epävirallinen Kuusamosprint. Sinne mahtuivat kaikki samalle uralle sulassa sovussa: pystykorvaiset, luppakorvaiset, rodulliset, roduttomat jne. Niin marginaaliporukan harrastus tämä kuitenkin on, etenkin kilpatasolla, että suvaitsevaisuutta tarvitaan sekä yhteen hiileen puhaltamista yli roturajojen! Julkinen kuvakansio Facebookista löytyy täältä ja alla muutama kuva omasta porukasta.

Valjakossamme juoksivat johdossa Hallametsän Railo & Taiga Quest Bear, pyörässä Sainen Xcalibur & Arktisk Storm Chuck. Mönni päätettiin laittaa kisakeulaksi juuri ennen valjastusta, varmasti uros hoiti työnsä eikä ohituksissakaan ollut hankaluuksia. Tokihan se on hyvin kokenut kisakoira, vaikkei johdossa ole välttämättä juossut kilpailuissa tätä ennen.


Kisailujen jälkeen kävimme tutustumassa Hidden Trail -kenneliin, jonka jälkeen nautimme Kuusamon Tropiikin altaista. Rentouttavaa! Tästä matka jatkui Suomussalmelle Zilivonkkelis -kenneliin, jossa myös yövyimme kun tasasimme ajomatkaa kohti kotia. Pääsimme jälleen valjakoimaan, reen edessä juoksi myös mm. grönlanninkoiria sekä alaskanhuskyja. Oli huikean jännittävä kokemus ajaa isommalla valjakolla, joka ensinnäkin oli täynnä vieraita koiria ja sitten kun yli puolet oli vieläpä supervahvoja grönskejä! Olin ihan onnessani kun pääsin lisäksi kurvailemaan omalla kisareellä, ensin nelosella ja vauhdin hurmassa myös kuutosella. Olisin voinut ajaa vaikka kuinka kauan mutta kotiin oli vain lähdettävä jatkamaan. Kotimatkalla piipahdimme lisäksi ohimennen Icesmile´s -kennelissä Ristijärvellä. Seuraavat kuvat on Zilivonkkelis -kennelistä:


Reissu oli kaikkinensa ihan todella voimia kuluttava ja raskas, eikä vähiten runsaan autossa istumisen takia. Kuitenkin siitä sai niin paljon hyvää mieltä, rikastavia kokemuksia, pääsi näkemään hienoja koiria, tapaamaan vanhoja ja uusia tuttuja... Kannatti ehdottomasti lähteä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti