lauantai 21. kesäkuuta 2014

Kissat näytelmöi

Viikko sitten lauantaina pääsivät kissamaiset siperialaiset näytelmöimään Jämsässä. Tämä oli Armille debyytti, Kemppu puolestaan on kasvattajalla ollessaan ehtinyt osallistumaan pari kertaa pentuluokkaan. Itselleni tämä oli ensimmäinen kerta, kun esitin kissoja ja aikaisemmin olen ollut yhden kerran katsomassa näyttelyitä. Tuolloin näytelmäkiemurat antoivat hyvin monimutkaisen kuvan ja tuli tunne, että miten nuita ikinä oppii... Onneksi Jämsään tuli opastamaan Armin kasvattaja Virpi, muutoin olisi takuulla hyvin ihmeissään ollutkin että missä vaiheessa mennä minnekin.

Näyttelyä edeltävänä päivänä ajelimme Himokselle, jonne meillä oli varattuna mökki. Kissat matkustivat hyvin ja asettuivat mökkiin nopsasti asustelemaan. Armi oli alusta lähtien hyvin uteliaana tutkimassa paikkoja, Kemppu puolestaan tarvitsi aluksi hieman sopeutumisaikaa. Ruoka ja juoma upposivat molempiin hyvin ja leikkiminen oli kivaa. Helppoa on näitten kanssa matkustaa.



Näyttelyssä tarkistimme että Kemppu oli arvosteluissa viimeisenä ja Armi toiseksi viimeisenä. Ajattelimme aikaa olevankin hyvin ja että otamme kissat vasta hetken päästä näyttelyhäkistä ulos katselemaan näyttelytohinaa. Samalla oli ajatuksena vielä harjailla Kempusta irtokarvat, mokoma alkoi räjäyttämään turkkiaan pesun jälkeen. Suunnitelmat oli siis hyvät mutta aikatauluun tuli "pieni" ylläri kun tuomari aloittikin arvostelun käänteisessä järjestyksessä! Eihän siinä auttanut kuin kiskoa kissat ulos sturdin suojasta ja puolijuoksua kiiruhtaa tuomaripöydän luokse, jonne laskin silmät lautasen kokoisina olevan Kempun.

Tuomarina toimi Kristiina Rautio, joka persoonallaan ja mahtavalla kissankäsittelytyylillään antoi erittäin positiivisen kuvan itsestään. Vaikka kokemattomuuteni takia jännäsin kovasti etukäteen, oli tuomarin rempseä tyyli niin rentouttava että moiset turhanpäiväiset jännitykset karisivat nopeaan tahtiin. Kempulle tilanne oli vähän jännä ja kun tuomari tämän huomasi, otti hän kissan syliin, silitteli ja jutusteli arvostelun lomassa sille. Aivan ihanaa tuomarointia! Myös Armille tilanne oli hieman jännittävä, olihan se ensimmäisessä näyttelyssään. Molemmat kissat saivat runsaasti positiivista palautetta olemuksestaan ja itseäni lämmitti ehkä eniten mieltä kehut niiden turkista ja kunnosta. Ennakkoon hirvitti että kuinka osaan ne pestä ja kuivata, onko lopputulos oikeanlainen. Ilmeisesti oli, arvostelujen perusteella:

FI*Amurin Kemuel
Tyyppi: Ihan teinipoika vielä. Mahtava kroppa, hyvä leveys, mahtava luusto.
Pää: Ei suhteessa vartaloon = ikä ja aikainen kastrointi. Voisi olla leveämpi suhteessa pituuteen.
Silmät: Erinomainen muoto ja koko. Hieno siperian kissan ilme.
Korvat: Hyvä muoto ja koko. Hieman korkealle sijoittuneet.
Turkki: Fantastinen laatu, hyvä karheus peitinkarvassa. Todella upea lämmin pohjaväri. Todella hienosti näyttelyyn laitettu.
Häntä: Hyvä muoto ja ok pituus. Hieno puuhka.
Kunto: SUPER! Erinomainen kunto. Hieman ujo mutta kiltti.
Yleisvaikutelma: Söpö kastraatti nuorukainen, joka tarvii aikaa kehittyä.
Arvostelutulos: EX1, CAP.

FI*Likimain A Beautiful Lie
Tyyppi: Hienon kokoinen ikäisekseen. Todella hieno vartalo. Hyvä luusto.
Pää: Sopusuhtainen pituus suhteessa leveyteen. Vielä vähän baby *jotain*. Hitusen suorahko profiili.
Silmät: Pitää aavistuksen pyöreinä mutta silti oikea ilme.
Korvat: Hienon kokoiset ja muotoiset. Ikäisekseen todella hyvin sijoittuneet.
Turkki: Erinomainen turkin laatu. Hyvä karheus peitinkarvassa. Ok kuviot ja kontrasti. Hienosti näyttelyyn laitettu.
Häntä: Hieno muoto ja pituus. Hienossa turkissa.
Kunto: SUPER! Erinomainen kunto, ihana luonne.
Yleisvaikutelma: Todella lupaava pikku söpötin.
Arvostelutulos: EX1.

Molemmat pääsivät pyörähtämään myös tuomarin parhaan valinnassa.








Koiranäyttelyihin verrattuna tämä kissojen näyttelymaailma on täysin oma juttunsa. Niinhän tuo kärpänen puraisi tuonnekin ja parin viikon päästä on tiedossa seuraava harjoittelukerta. Sillä kertaa suuntaamme Kempeleeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti