maanantai 20. lokakuuta 2014

Auto-ongelmia ja Alma Off Snow 2014

Viikko sitten viikonloppuna lähdimme heti töiden jälkeen kohti Kempelettä, jossa oli tarkoituksena yöpyä kasvatinomistajamme Sarin kotona. Harvemmin meidän reissut sujuu kuin Strömssössä ja niin kävi tälläkin kertaa. Matkan edetessä alkoi auto väläyttelemään erinäisiä varoitusvaloja, rääkyi pahaan ääneen häläreitään, vähitellen kaikki elämä alkoi autosta hiipumaan: akku varoitteli loppumistaan ja yksi kerrallaan lähtivät toiminnot päältä… Kunnes sitten juuri ennen Rantsilan pitkää suoraa sammui moottori ja siinä sitä sitten kökötettiin. Autot humahtivat ohi hurjaa vauhtia, osa väisti reilusti toiselle puolelle tietä mutta osa ajoi ihan viereltä –myös rekat. Eipä ollut kovin kiva tunne satasen alueella siinä reunuksella möllistellä. Oli tosi orpo olo: mistä ihmeestä saa apua alueella, jossa ei ole ensimmäistäkään tuttua ihmistä?!

Kuumeisesti mietimme, kuinka matka jatkuisi. Onneksi Sari pääsi pelastavaksi enkeliksi: kävi tullessaan hankkimassa vara-akun, joka sitten asetettiin autoomme paikoilleen. Peräkärry, jossa oli koirien matkaboksit, kiinnitettiin Sarin autoon ja eikun menoksi. Tuntui niiiiin hyvältä päästä eteenpäin reilun 1,5 tunnin odottelun jälkeen! Perillä Kempeleessä väsymys painoi, oli kylmä ja kaikin tavoin uupelo olo. Toisaalta helpotus että päästiin perille asti! Niin vaan piti puristaa voimia ja hoitaa koirat. Auton uusi akku pistettiin laturiin, vanhempi odottelemaan omaa latausvuoroaan. Unta ei tarvinnut houkutella.

Seuraavana aamuna piti herätä aikaisin hoitamaan koiria. Päätä särki aikamoisesti ja harmikseni tuntui alkavan migreenin oireita, jotka kuitenkin taittuivat lääkkeiden avulla. Koirilla oli hyvä fiilis, vaikkakin ne olivat ehkä aavistuksen väsähtäneen oloisia. Kisapaikalle päästyämme koirat kyllä nopsasti keräsivät itseensä kisafiilistä, joka sai ne innostuneena pitämään ääntä ja hyppelemään vallattomasti. Oma fiilis oli… läpimärkä. Matkasta oli unohtunut mm. kumpparit ja edes vähän vettä pitävät vaatteet. Joten totta kai satoi! Ei mennyt kauaa kun lenkkarit olivat aivan märät, samaten jalassa olevat villasukat ja tavalliset sukat. Housut oli täysin märät polviin asti ja takista en edes puhu. Siihen kun päälle vielä viileä keli ja tuuli niin odotettavissa oli kunnon flunssa (jota sitten kuitenkaan ei onneksi tullut).

Itse kisa oli valjakollemme raskas. Vaikka matka oli lyhyt, oli siinä runsaasti ylämäkeä ja kuskin olisi ehdottomasti pitänyt kyetä auttamaan koiria potkuttelemalla mahdollisimman paljon. Lisäksi vahvat ja mielellään isokokoiset urokset olisivat olleet valjakossa ”se” juttu. Meillä edettiin Ärrävoimin eli valjakossa juoksi kolme narttua ja yksi uros. Viiru puolestaan juoksi kaverimme Jonnan valjakon vahvistuksena pyöräkoirana. Jos ura olisi ollut ennestään tuttu, olisi Viiru pidetty visusti omassa porukassa :D Koirat tekivät hyvin työnsä ja yrittivät parhaansa siinä missä myös kuski. Ärrät kuumuivat hurjasti eka kierrokselle lähdettäessä, toinen oli jo hieman rauhallisempi. Sinällään kaikki sujui siististi ja hyvin, mitään kommelluksia ei tapahtunut matkan varrella. Musher kakoi keuhkojaan pihalle molempien kierrosten jälkeen ja oli ihan puhki. Myös koirat olivat väsähtäneitä, palautuivat silti ihan hyvin. Ärrät on hyvin rehellisiä koiria, ne kyllä hoitaa hommansa niin hyvin kuin kykenevät eivätkä lusmuile.

Tunnelmat kilpailusta olivat loppupeleissä hyvin kaksijakoiset: toisaalta koirat juoksivat hyvin mutta jälleen kerran tuli niin voimakkaasti se tunne, ettei nelonen vain yksinkertaisesti ole meidän luokka. Mutta koska kaikissa kilpailuissa ei isompia luokkia ole, niin se on joko rämmittävä näissä(kin) tai sitten jätettävä osallistumatta. Vielä on toi osallistuminen kuitenkin vienyt voiton :) Toisaalta fiiliksiä verotti tällä kertaa tosi paljon autosta stressaaminen: koko ajan oli mielessä että kuinka päästään kotia ja poksahtaako koko kottero matkan varrelle…

Jäimme vielä toiseksi yöksi Sarin tykö, koska akkujen latautuminen vain kesti ja kesti. Vietimme todella rentoa aikaa koiria rapsutellen. Siriusta oli mukava tavata pitkästä aikaa, todella komea nuorukainen siitä on kasvanut. Kotiinkin päästiin eikä auto rikkoutunut matkalla. Sittemmin treenien yhteydessä se kylläkin sanoi työsopimuksensa irti toistaiseksi ja töröttääkin parhaillaan korjaamolla, mutta se onkin jo ihan toinen juttu se…

Johto Hallametsän Ruska & Hallametsän Railo
Pyörä Hallametsän Rakka & Hallametsän Riite
REK3

Lainakoirana Sainen Xcalibur pyörässä, REK3
Hallametsän Sauron & Hallametsän SiriusEi kommentteja:

Lähetä kommentti