keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Toipilaat

Ärräsiskokset Riite ja Railo piipahtivat maanantaina eläinlääkärillä, jossa ne molemmat steriloitiin. Syytä leikkauksiin ei ollut sen kummempaa, kuin että halusimme ne leikkauttaa koska eivät varsinaisesti kohtujaan tarvitse mihinkään. Jatkossa on huoletonta pitää niitä urosten kanssa tarhassa, eikä tartte tarkkailla juoksuja. Operaatiot sujuivat kummallakin ongelmitta ja toipuminen pääsi alkamaan hyvin. Kotona olivat ensin hieman levottomana, olihan pönttö sekaisin ja takuulla kipeää teki kipulääkityksestä huolimatta. Railo kiepsahti syliini, laski päänsä kädelleni ja siinä silmät kiinni makasi pitkään. Riite ojentautui puolestaan viereeni makaamaan ihan oikosenaan, piippasi hieman mutta rauhoittui heti kun sitä silitteli rauhoittavasti päälaelta. Siinä sitä tovi vietettiin lepäillen ja rauhoittuen. Unikin tuli siskoksilla, lähellä oli ettei myös minulla.


Ohjeeksi kotiin tuli pitää liikunta nyt alussa mahdollisimman rauhallisena ja rasitusta tulee välttää. Vaan kerroppa se näille kahdelle! Hihnassa mentiin jo eka päivänä täysi neliveto päällä ja henki pihisi ihan kunnolla... Harvoinhan näitä tulee hihnateltua, koska ovat niin äärettömän helppoja pitää irti ulkoilureissuilla. Ja tällä tarkoitan nimenomaan sitä, että pysyvät luona ja luoksetulo on kunnossa jos ne päästää irtautumaan välittömästä läheisyydestä. Vaan siinä meillä on toipilaat, korvien välistä taisi kisajohtajuus tunkea päällimmäiseksi ajatukseksi kun niin kilvoittelivat että kumman kuono on ensin ;) Paremmin ovat kuulolla sitten kun mukana on vähän makupalaa ja kun käyttää siskokset vuorotellen pihalla.

Elämä näin väliaikaisena sisäkoirana on sujunut hyvin, yöt on nukuttu ja ainoa ääni mikä on lähtenyt, on tullut kaulurien kolahtelusta. Loimme siskoksille vähän tuttuutta ympäristöön ja otimme sisälle niille tutut kuljetushäkit, jossa saavat viettää aikaa. Päälle vielä paksumpi kangas, joka muodostaa suojaisan koppimaisen tilan. Sinne rauhoittuvatkin erinomaisesti eivätkä stressaa. Liikkumisesta ei huomaa yhtään, että ovat puukon alla käyneet, niin vauhdikasta ja eloisaa on meno. Tätä eloisuutta parhaamme mukaan vielä hillitsemme ;) Hihnassa on kuljettu edelleen, josko tuota ihan lähipäivinä jo päästäisi irtaalleen kirmailemaan pois isommat höyryt. Ensi viikolla päästään pöntöistäkin eroon, kunhan tikit on poistettu. Saahan nähdä miten pilalle likat tässä ehditään hemmotella, ennenkä palaavat takaisin tarhaan asustelemaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti