lauantai 13. kesäkuuta 2015

Mätsäröintiä

Eilen piipahdimme töiden jälkeen naapuripitäjässä Kärsämäellä, koirien match shown merkeissä. Mukaan lähti tällä kertaa ainoastaan yksi koira ja valitsimme Mikan esitettäväksi Ruskan. On ollut ajatuksissa viedä Ärrälikka parin vuoden näyttelytauon jälkeen piipahtamaan Viralliseen näyttelyyn, joten oli ihan mielenkiintoista nähdä miten se hihnassa menee. Ruskahan on niitä helppoja koiria, joita ei hihnassa tarvitse muuten pitää kuin ns. julkisilla paikoilla (käytännössä valjakkokisat ja näyttelyt). Hihnassakin se on viimeksi ollut viime vuoden mätsärissä, joten ihan hyvä todeta kuinka se näytelmöintihommissa toimii.

Toimihan se! Jälleen kerran hämmästyin Ruskan erinomaista muistia: hihnassa ravaaminen sujui kauniisti ja kehässä se saikin todella positiivista mainintaa liikkeestään. Ennen kehiä piti seisomista hieman hioa ja kehässä sujui pääosin just niinkuin pitikin. Mikahan esitti Ruskan, itse tein kehän ulkopuolella istu-maahan-seiso -harjoituksia ja kokeilin parkkipaikalla myös ihan "näyttely"juoksutusta ja seisomista. Tuntuu niin hienolta kun valjakossa tämä koira on niin kuuma ja sitten kuitenkin siltä löytyy noin upea keskittymiskyky ja halukkuus tehdä "temppuja". Luonteen sähäkkyys toimii positiivisena tekijänä muissa harrasteissa, nekin suoritetaan täydellä teholla. Ja sitten kuitenkin osataan levätä ja ottaa lunkisti, kun sen aika on. Arvostan yli kaiken tuollaista luonnetta!

Ruskan ja Mikan yhteispeli toimi kehässä niin hienosti, että saavutuksena oli punainen nauha ja sijoitus toinen. Vaikka Ruska enimmiltä osin on jo talviturkkinsa tiputtanut, irtosi siitä vielä hieman karvaa. Tämä ei toki menoa hidastanut, antoi vain tuttuun tapaan karvakerroksen vaatetukseen ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti