sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Beet valjaissa

Barak ja Belar piipahtivat tänään ensimmäistä kertaa valjaissa. Ne juoksivat kumpikin vuorollaan pyöräkoirana, vierellään rauhallinen herrasmies Mönni. Luottojohtoporras Railo ja Ruska menivät keulassa, vauhdittamassa puolestaan Riite. Riitteen vierellä juoksivat puolikkaan matkan Manala ja jälkipuoliskolla Katti.

Beet suoriutuivat ensimmäisellä valjastelukerrallaan hyvin. Barakin itsevarmempi olemus näkyi myös valjaissa, eikä se vilkaissut kertaakaan taakseen, kuten velipoika Belar pari kertaa teki. Menosuunta oli molemmilla koko ajan eteenpäin eivätkä kumpikaan aiheuttaneet minkäänlaisia velmuiluja. Paikallaanoloa harjoiteltiin myös lopuksi ja kummallakin oli todella voimakas etunoja, lopputuloksena siis hyvin edustava kuvasarja ;) Barak meni liinoissa kuin vanha tekijä, on veljeksistä kypsemmän oloinen. Belar tarvitsee kypsymisaikaa mutta kiirehän tässä ei ole. Juoksutyyliltään molemmat olivat vieruskaveri Mönnin kanssa lähes identtisiä, etenivät tasaisella ja sujuvalla askeleella. Oikein mainion vaikutelman antoivat kumpikin itsestään!

Katti karvakerästä on toivottu kuulumisia. Valjakossahan se etenee tosiaan kuin höyryjyrä, asenne on erinomainen. Vauhtihan ei ole samalla tasolla kuin näillä raajakkaammilla rotukavereillaan, ehkä kykenette näittenkin kuvien kautta havainnoimaan eroja mitä on rungoissa ja turkeissa ;) Huomioitavaa kuitenkin on, että rungon vahvuutta ajatellen turkki hämää todella paljon: näyttää paljon pötkymmältä kuin mitä todellisuudessa on. Jalatkin näyttävät paljon paksummilta koska karvaa on kintuissakin niin reilusti. Työskentelyinnokkuudessa ei missään tapauksessa häviä kevyempien käyttisten rinnalla eikä matalammilla nopeuksilla mennessä todellakaan liina löysty. Sydämestään Katti on ehdottomasti innokas valjakkokoira ja tekee aina parhaansa. Todellinen nappiyksilö meidän laumaan! Valjaita ajatellen sille täytyy hommata paremmin istuvat. Erittäin tiiviin turkin takia nuo Peerlinet eivät istu kaulasta riittävän hyvin, kaula-aukko on turhan tiukka. Tästä johtuen rintapala jää liian lyhyeksi. Mieluiten sovittamalla haluaisin hommata passelit omat valjaat tälle pikkukiiturille.

Barak & Mönni

Edessä Riite & Manala, takana Barak & Mönni

Beet tauolla, tiukka etukeno!

Barak

Belar

Keulassa Railo & Ruska
Riite & Katti
Belar & Mönni

Katti

Riite & Katti, takana Belar

Pojat ei tajua posettaa, Ärrälikat tiitteränä!

Manala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti