keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Uusia tuulia

Syksy on saapunut ja siitä todisteena pimenneet illat, lisääntyneet vesisateet, kurainen maa ja hiljalleen hiipivä ruska-aika. Viimeisiä pihahommia on pitänyt aloitella kiireellä ja meillä ne on –yllättäen- liittyneet koiriin ;) Lisätarhoja on siis nostettu jotta tulevan talven aikana pentujen kasvettua on koko laumalle mukavasti tilaa eikä yhdessäkään tarhassa tarvitse ahtaasti elellä. Urakoinnin aloittamista viivästytti Mikan työkiireet, jotka veivät välillä kotoakin pois useammaksi peräkkäiseksi yöksi. Onneksi arki koitti myös työhommiin, joten pääsimme aloittamaan kotona puurtamisen.

Koiralaumaan on tullut joitakin muutoksia sitten viime blogimerkinnän. Pauliinan poismenon jälkeen alkoi Alli pullistelemaan yhä enenevissä määrin narttuja ja pentuja kohtaan, luoden jännitteitä ja stressiä koko laumaan ja myös itselleen. Koska periaatteenamme on, että laumamme kokoonpano on mahdollisimman stressivapaa ja että jokaisella yksilöllä on meillä paras mahdollinen koti, jouduimme myöntämään ettei tilanne ollut Allin kohdalla enää tavoitteidemme mukainen. Vaikka se viime talven perusteella vaikutti lupaavalta ja nopealta rekikoiran alulta, jouduimme tekemään vaikean päätöksen että sen paikka on laumassa jossa löytyy hyvin lujaluonteisia yksilöitä, jotka ohjaavat Allia määrätietoisesti kohti aikuisuutta. Ensisijaisesti mielessämme oli luonnollisesti kasvattaja ja olikin oikein mukavaa että Alli oli synnyinkotiinsa tervetullut takaisin. Sinne Alluska kuuluukin kotiutuneen takaisin oikein hienosti ja takuulla sen taidot rekikoirana tulevat olemaan hyvin käytössä tulevalla safarikoiran uralla.

Jolandan ja Veetin pennut syntyivät elokuun 22. päivä ja pentulootassa kellii nyt kaksi urosta ja kaksi narttua. Pennut ovat varsinaisia pikku-Buddhia pyöreine vatsoineen ;) Hyvin jämäkänoloisia pikkuisia ja kasvavat kovaa vauhtia. Allaolevissa kuvissa pennut on kuvattu synnyinpäivänään.
 u. Hallametsän Korpi

u. Hallametsän Kaamos

 n. Hallametsän Keiju

n. Hallametsän Kuura

Laumaan saapui vastikään myös aikuinen vahvistus. Meillähän on useamman kuukauden ajan ollut ns. hiljaisessa etsinnässä nuori uros, jonka tuli myös täyttää tietyt kriteerimme ja jotta homma ei olisi tullut liian helpoksi, niin mielessäni oli vieläpä yksi tietty tapaus, jota mieluilin yli muiden ;) Kuinka ollakaan, juuri tätä urosta tarjottiin meille eikä tarvinnut miettiä lainkaan että olimmeko halukkaita sitä hankkimaan laumaamme jäseneksi –tosin näön vuoksi piti nukkua se yksi yö päätöksemme lujittajaksi ;) Kun tarhaprojektia saatiin kotona etenemään kävimme uroksen myös noutamassa ja niin laumaamme tuli Viiru eli SM-REK-AVO-09 Sainen Xcalibur. Heti ensimmäisestä päivästä lähtien on Viiru sujahtanut laumaan ilman mitään hankaluuksia ja tuntuu kuin se olisi aina meillä ollut. Viiru sai pennuista heti fanit joita juoksuttaa, voitti Mutolan kiintymyksen puolelleen ja Veeti alkoi sitä leikittämään. Alkuun Leevi katseli ja nuuskutteli uteliaana hieman kuin lehmä uutta veräjää mutta osallistui täydestä sydämestään laukkakisoihin. Siispä kaikkinensa ei lainkaan hassumpi alku uudessa laumassa :) Viiru vaikuttaa luonteeltaan hyvin samanlaiselta kuin Veeti, ollen kenties hieman rauhallisempi joissakin tilanteissa. Olemme erittäin iloisia siitä, että saimme upealuonteisen ja komean Viirun laumaamme!
 SM-REK-AVO-09 Sainen Xcalibur

Routa, Mutola ja Viiru samana päivänä kun uros haettiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti