lauantai 11. elokuuta 2012

Kesän näyttelyitä

Näyttelypäivitykset ovat jääneet kuluneen kesän osalta laittamatta tänne, joten seuraavassa lyhyesti ja ytimekkäästi näytelmistä ja mätsäreistä joihin tuli osallistuttua. Rakan ja Roudan huhtikuinen näyttely tulikin kirjoiteltua jo Pääsiäisrientoja -kirjoitukseen joten siitä ei tässä enempää.

Toukokuussa osallistuimme Oulaisten ryhmänäyttelyyn, jossa oli tuomaroimassa Tapani Pukkila. Olin ilmoittanut kasvattimme Rakan ja Railon mutta valitettavasti Railo sai paria päivää ennen näyttelyä käärmeen pureman, joten näyttely jäi luonnollisesti sen osalta välistä. Mika kenkkasi kipeän polvensa kanssa näyttelykehässä ja tällä kertaa Rakka oli hieman jännittynyt. Se pyrki laukkailemaan ja kun Mika kaikkien tapojensa vastaisesti yritti seisomisessa asetella koiraa, oli lopputuloksena selkä köyryssä seisova hiski - ei mikään kaunis näky tässä tapauksessa ;) Ok tulos kuitenkin.
Hallametsän Rakka KÄY EH3


Kesäkuun loppupuolella teimme visiitin Kuurametsään ja samalla pyörähdimme Rovaniemen KV näyttelyssä, tuomarina Paula Rekiranta. Mukana koirista oli Rakka ja harmikseni nartuista tuli valittua ilmoitusvaiheessa just se väärä... Railo oli menettänyt turkkinsa (mikä pahinta: ei edes täysin vaan ainoastaan osittain...) ja taistelu käärmeenmyrkkyä vastaan oli vienyt tytyn hieman lihaksettomaan kuntoon. Vaikkei siltä esim. mitään kylkiluita näkynyt niin osittaisessa bikinikunnossa se oli tälle tuomarille ihan väärä koira kehään vietäväksi. Railon esiintyminen oli kyllä niin hienoa: se ravasi kuin pieni enkeli ja tunsin suuren ilon läikähdyksen sitä katsoessani. Tämä tytteli täytyy kyllä viedä kehään vielä toistekin, paremmassa turkissa ja lihaksessa. Rakka esiintyi tällä kertaa paremmin kuin Oulaisissa, mutta sitä pisti jännittämään valtavassa tuulessa pauketta pitäneet näyttely- ja tuomariteltat. Tällä kertaa sattui niin harvinaisesti ettei kameraa tullut kehän laidalle lainkaan, oman säätämisen takia ei enää ehditty hakea autolta mitään tavaroita ennen kehiä. Onneksi koirat sentään olivat mukana ;)
Hallametsän Rakka KÄY EH2

Hallametsän Railo AVO H

Heinäkuun alussa oli puolestaan Kokkolan KV, jonka tuomaria Tuula Prattia en halunnut sivuttaa. Koska kuljin paikalle kaveripariskunnan autossa, ilmoitin mukaan ainoastaan yhden koiran. Jälleen Rakka pääsi katselemaan kehää, Tuijan esittämänä. Aikamoisen sirkuksen se järjestikin kun ei olisi millään halunnut lähteä mamman rinnalta minnekään kehään vieraan ihmisen esitettäväksi.
Hallametsän Rakka KÄY ERI3

Kasvattimme Ruskan kanssa piipahdimme heinäkuussa harjoittelemassa koiranäyttelymaailman saloja naapuripitäjän mätsärissä. Tytteli esiintyi oikein kauniisti ja tulikin mätsärin toiseksi kauneimmaksi sinisissä.
Hallametsän Ruska SIN2

Heinäkuussa oli myös Ruskan ensimmäinen näyttely Kemin KV näyttelyssä, tuomarina Tapio Kakko. Voi sitä jännityksen määrää minkä tämä näyttely sai aikaan ;) Ruska esiintyi todella kauniisti ja edukseen.
Hallametsän Ruska AVO ERI1 PN1 SA VSP SERT CACIB


ROP Pikku Veturin Säkä & VSP Hallametsän Ruska

Heinäkuun loppupuolella piipahdimme Sievin mätsärissä Roudan ja Mallan kanssa. Vähän meni sikailuksi molemmilla, semmoinen äkkilähtö tuli tähän mätsäriin ettei kyllä ole ihmekään ettei homma mennyt ihan putkeen ;) Mahtui sinne ilopomppujen ja muitten kujeilujen joukkoon kuitenkin myös muutama raviaskel.
Hallametsän Routa SIN

Coastrunner´s Mac Mic Mac PUN

Seuraava näyttely osallamme lieneekin syyskuussa Ristijärvellä, siperianhuskyjen erikoisnäyttelyssä. Mökki on jo varattuna, vielä ei ole päätetty mukaan lähteviä koiria. Ehdokkaita toki useampia, ketä mielellään kehään raahaisi mutta riippuu nyt ihan siitä kuinka montaa jaksaa muistutella ja opettaa hihnakäytöksen saloihin. Epäilen suuresti että aikamoista sirkusta tulee silti itse näyttelyssä olemaan meidän osuus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti