tiistai 17. helmikuuta 2015

Kissanäyttelyviikonloppu

Viime viikonloppuna majoituimme Armin kasvattajan nurkkiin Jyväskylään, koska Armi ja Kemppu oli ilmoitettu paikalliseen kissanäyttelyyn. Tällä kertaa olimme ensimmäistä kertaa näytelmöimässä koko viikonlopun ajan, aikaisemmin olemme käyneet vain yhtenä päivänä per viikonloppu. Viikonlopun lopputulos oli varsin mainio!

Lauantaina kummankin tuomarina oli ranskalainen Stéphane Henry. Hän oli todella tarkka tuomari, tutki kissat hyvin huolellisesti ja kertoi hyvin monisanaisesti ainakin Armin ja Kempun kohdalla havaintonsa. Sain vaikutelman että hän tykästyi erittäin paljon etenkin Armiin, eikä siitä löytynyt mitään "huonoa" sanottavaa. Armin luusto, turkki ja ylipäänsä kokonaisuus saivat yksityiskohta toisensa jälkeen excellenttiä. Kempun korvat olisivat saaneet olla hänen makuunsa asteen verran alempana, silläkin oli runsaasti erinomaisuuksia siellä ja täällä. Molemmat saivatkin kolmannet sertifikaattinsa, Armi avoimessa luokassa ja Kemppu kastraateissa. Näin ollen Armi valmistui championiksi ja Kemppu premieriksi. Kumpikin kissoista pääsivät tuomarin parhaan valintaan ja ensimmäistä kertaa Armi nominoitiin paneeliin! Nuori siperialaisneiti ei paneelissa pisteitä niittänyt mutta sai erinomaista harjoitusta tulevaisuutta ajatellen. Kemppu oli tuomarin parhaan valinassa keskenkasvuinen verrattuna muihin kissoihin, joten annamme ajan kulua ja Kempun miehistyä ;)
 

Sunnuntaina tuomaroimassa oli venäläinen Elena Zagorskaya. Hän hoiti arvostelut eteenpäin tehokkaan ripeästi, kertoen pääasiat. Tällä kertaa Armi oli se, jonka tuli kehittyä iän myötä. Molemmat kissat saivat sertifikaatit ja Kemppu valittiin myös tuomarin parhaan valintaan. Siinä missä Armilla oli edellisenä päivänä vauhti päällä, oli Kemppu tänään vakaasti päättänyt että sylissä pitää saada olla ja kunnolla! Se ei olisi millään ollut nätisti ns. näyttelypitelyssä, vaan alkoi kampeamaan syliini. Vaan niimpähän sitä selvittiin tästäkin koettelemuksesta ;)


Kissojen asumus näyttelyssä on sturdi eli näyttelyhäkki. Sisustukseen kuuluu hiekkalaatikko, vesikuppi, ruokakuppi, riippumatto, joitakin leluja ja nukkumapehmuste. Sturdin ulkopuolella on kissojen esittelykuvat perustietoineen, näyttelynumero ja jos ruusukkeita on tullakseen, roikkuvat ne myös sturdissa. Meillä ihmisillä on mukana ainakin istuimet, eväät, kissojen huoltotarvikkeita, kamera jne. Kannettavaa kyllä riittää.Sunnuntaiaamuna kissat jäivät kuuntelemaan talon omien kissojen kulkemisia oven takana. Hyödynsin heti tilaisuutta ja nappasin muutaman posetuskuvan.Muita kissamaailman kuulumisia on lähitulevaisuudessa pienen jalostustoiminnan aloittaminen tulevaisuuden toivomme Armin kanssa. Ensi kuussa on aiheeseen liittyen terveystutkimusten tekeminen Jyväskylässä ja jos kaikki näyttää hyvältä, olisi ajatuksissa seuraavan kiiman aikaan vierailla erään komean herrasmieskollin luona. Aiheesta tarkemmin, kunhan tulevaisuus varmistuu :) Ajatuksissani on lisäksi tehdä kissoille omat kotisivunsa, jotta kissalan asiat saa eriytettyä kennelsivuista. Selkeämpää ja kätevämpää kenties niin. Blogi säilynee yhteisenä, ainakin näillä näkymin.

2 kommenttia: