torstai 22. syyskuuta 2011

Pari laumanlisäystä

Jo muutaman kuukauden aikana katselimme kaikessa rauhassa yhtä tai kahta vanhempaa siperialaista laumaan, tärkeimpänä tehtävänä laumakokonaisuuden ikäjakauman tasapainottaminen tarhaoloissa sekä esimerkin antaminen nuoremmille valjakossa. Emme halunneet asian kanssa kiirehtiä, vaikka myytäviä aikuisia olikin matkan varrella useita. Halusimme odotella just sitä yksilöä, joka kolahtaisi ja kunnolla. Ja lopputulos? Kannatti odottaa :)

Laumaamme saapuivat huskysisarukset Nome ja Nenana kasvattajaltaan Sainen kennelistä, jossa ovat vuosien varrella tehneet hienon uran rekikoirina ja kilpajohtajina. Sinällään hauska yhteensattuma että juuri nämä koirat osuivat kohdalle: muistan näiden kahden olleen juuri ne yksilöt joihin iskin silmäni jo vuosia sitten kun ensimmäinenkin sippeläinen oli vasta haaveena ja selailin kuumeisesti kasvattajien kotisivuja Internetissä. Eipä olisi vielä tuolloin uskaltanut edes haaveilla että todellisuudessa kävisi näin hienosti että nämä kaksi jonain päivänä löytyisivät kotoamme.
FI KVA Sainen Nome

SM-REK-AVO-09 FIN KVA Sainen Nenana

Vaikka Nome ja Nena ovat olleet meillä vasta muutaman päivän, ovat ne asettuneet hienosti kodiksi. Valjaissakin ne ovat päässeet näyttämään kyntensä ja oikein hyvältä on vaikuttanut jo tässä vaiheessa vaikka eivät olekaan vielä tottuneet täysin uuteen paikkaan ja ihmisiin. Jälleen kerran ei voi kuin ihmetellä koirien sopeutuvaisuutta ja laumahenkeä, kuinka ongelmitta uudet koirat sujahtavat laumaan sekä valjakkoon. Toki yksilöllisiä eroja on aina, eikä voi yleistää että kaikkien rodun edustajien kanssa täysin ongelmattomasti lähtee yhteiselo sujumaan tai että lähteekö ollenkaan. Niin monta tekijää mitkä vaikuttavat.

Syystreeneihin jouduimme tekemään pienen tauon sään välillä lämmettyä, onneksi olemme taas back to business. Tavoite on nyt saada ensi talven urille kasin valjakko ja vaikuttaisi siltä että se löytyi helposti. Mika ajaa siis näillä ja itse otan reen eteen jäljelle jäävät kuusi. Malla tulee mukaan kuvioihin harjoittelemaan rauhallisimpien aikuisten kanssa sitten kun sen aika on. Katselemme tässä treenien edettyä säilyvätkö kokonaisuudet samanlaisina vai onko tarpeen tehdä jotain muutoksia.
Johto FI KVA Sainen Nome & Hallametsän Rakka - Hallametsän Ruska & SM-REK-AVO-09 FI KVA Sainen Nenana - Hallametsän Routa & Hallametsän Riite - SM-REK-AVO-09 Sainen Xcalibur & Sainen Q-tio

Johto SM-REK-AVO-09 FI KVA Sainen Nenana & FI KVA Sainen Nome - Hallametsän Rakka & Hallametsän Routa - Hallametsän Ruska & Hallametsän Riite - Sainen Q-tio & SM-REK-AVO-09 Sainen Xcalibur

Johto Tinttamarin Juliska & Sainen Mutola - Hallametsän Keiju & Hallametsän Railo - Hallametsän Kaamos & FI KVA Sainen Jolanda

Värikästä syksyä! Have a colourful autumn!


During few months we were looking for one or two older siberians to our team. We were hoping to find individuals with self-confident temperament and good motivation in front of a sled. It was worth waiting because we had a chance to have couple really nice ones from their breeder Sainen kennel. Nome and Nena were dogs that I noticed from breeders website years ago, before we had any siberians. We are really pleased with these new members!

3 kommenttia:

 1. Mahtavat koirat kyllä hommasitte valjakon jatkoksi, todellakin hyvää kannattaa odottaa :-)

  VastaaPoista
 2. Oon kyllä sitä mieltä että tuo Nome on aivan todella upea. Koirasusi foorumillakin vissiin pyörit? Tuon yhden kuvan osasin yhdistää sinne :)

  VastaaPoista
 3. Kun ei asianosaiset osaa itse tassujaan näppiksellä kuluttaa niin kiittelen Nomen ja Nenan puolesta ;) Ovat kyllä semmoisen vaikutuksen tehneet että huh... Tosi hienoluonteisia koiria ja mielestäni mahtavia johtajia!

  Juu hukkafoorumilla on tullut jonkin verran "luuhattua" ;)

  VastaaPoista