keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Videoterveiset

Syystreenejä on välillä ajettu kuvassakin näkyvällä isommalla kokoonpanolla ja toisinaan taas "tynkä"valjakolla eli kuutosella. Suuressa valjakossa on ilo nähdä kuinka koirat syttyvät ennen näkemättömään "roihuun" ja lietsovat toisiaan, pienemmässä porukassa meno on puolestaan coolimpi. Toisaalta pikkuvaljakossa näkee parhaiten koirissa olevia eroja, kuten ketkä paukuttaa parhaiten liina pinkeällä menemään vaikka rasitusta tuleekin enemmän per koira jne. Kaikenlaisia asioita joita ei isommassa porukassa välttämättä kykene huomaamaan. Jo nyt on parissa nuoressa koirassa näkynyt selvää kypsymistä verrattuna viime kevääseen ja olemme myös alkaneet tietoisesti testaamaan nuorempia koiria keulassa. Mikään ei auta siihen, että ikää tulee koko ajan lisää lauman vanhimmille konkareille, jotka ovat myös parhaita johtajiamme. Nuorta polvea on vaan kokeiltava, mikä juoksee siellä parhaiten ja toivottava että mallioppimista tapahtuu vanhempien näyttämän esimerkin mukaisesti.


Johto Tinttamarin Juliska - SM-REK-AVO-09 FIN KVA Sainen Nenana
Sainen Mutola - Hallametsän Ruska
Hallametsän Riite - FI KVA Sainen Jolanda
Hallametsän Railo - Hallametsän Routa
Hallametsän Rakka - FI KVA Sainen Nome
Sainen Q-tio - SM-REK-AVO-09 Sainen XcaliburMuutoin koiramaiset riennot tarkoittavat tässä vaiheessa lähinnä luonnossa samoilua, koirien lisäksi kavereina on usein enempi tai vielä enempi hirvikärpäsiä... Mutta kivaa on silti!
Coastrunner´s Mac Mic Mac ja Hallametsän Keiju

Mallasta on syksyn aikana venähtänyt iso likka, näissä kuvissa olemme naapuripitäjässä tervehtimässä Veetin tytärtä Nataa.
Sainen Ella ja Coastrunner´s Mac Mic Mac

Sainen Ella ja Coastrunner´s Mac Mic Mac

2 kommenttia:

  1. alan lämmetä valjakko harrastukselle pikkuhiljaa enemmän, ja mietin olisiko tuosta mun hukkapojasta 'isona' siihen. Täällä meilläpäin on ainakin mahdollisuus harrastaa lajia, pitää husky harrastaja ystävältä kysäistä :) Kauniita kuvia, tuli hirveä hinku itse lähteä metsään rämpimään omien otusten kanssa =)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa ainakin kokeilla, on tosi kiva harrastus jos hukka innostuu :) Kannattaa mahdollisuuksien mukaan hyödyntää valjakkoharrastajia, pääsee helpompaan alkuun jos on osaavia koiria näyttämässä mallia.

    VastaaPoista